- Nyheder

Carronade II - Populær serie i nyt design

Siden 2016 har Carronade-serien, designet af den svenske designer Markus Johansson, været en stor succes i vores lampekollektion. Med sit markante og legesyge design har serien skabt en solid plads i moderne indretning. Nu tager vi Carronade til næste niveau med introduktionen af Carronade II - en redesignet version, hvor vi samtidig har opnået en markant besparelse på lampens pris uden at gå på kompromis med kvaliteten, og serien er naturligvis stadig Made in Denmark.

En redesignet klassiker

Den nye Carronade II kollektion lanceres med to modeller: en High gulvlampe og en Small pendel. Begge lamper fås i to stilrene kombinationer: sort eg/sort og røget eg/messing. Disse nye designs bærer det samme visuelle udtryk som den oprindelige Carronade, men med en enklere og lettere materialemæssig konstruktion, der giver et mere moderne og minimalistisk look. Især varianten i sort eg/sort fremhæver denne moderne fortolkning af det ikoniske design.

High gulvlampe og Small pendel

Gulvlampe vejl. pris, 9.995,- DKK
Pendel vejl. pris, 4.495,- DKK

  • Carronade II gulvlampe i sort eg/sort
  • Detaljer og materialer i høj kvalitet
  • Carronade II gulvlampe i røget eg/messing
  • Carronade II Small pendel i røget eg/messing
  • Røget eg og messing detaljer

Funktionalitet og elegance i perfekt harmoni

Carronade II gulvlampen er blevet redesignet og helt bevist konstrueret med aftagelige ben, hvilket gør emballagen markant mindre og deraf forsendelsen mere effektiv og tilpasset nutidens krav fra både retail- og onlinehandel. Den nye konstruktion giver stellet et mere stilrent udseende, hvor det karakteristiske "kryds" fra Carronade 360-modellen ikke længere er nødvendig for at opnå stabilitet i Carronade II 362-modellen.

Inspirationen bag Carronade

Carronade-serien, herunder den nye Carronade II, er inspireret af idéen om en bordlampe udformet som en lille kanon med lys i. Markus Johansson har med sit legesyge og udfordrende tilgang til design skabt en lampe, der ikke blot er funktionel, men også et kunstnerisk statement. Carraonade referer til en kort, glatløbet kanon med en stor kaliber, udviklet af det skotske jernstøberi Carron Company i slutningen af 1700-tallet. Og når man ser på lampe-hovedet er det ikke svært at se, hvorfra designer Markus Johansson har hentet sin inspiration.

Markus med den oprindelige Carronade 360 model

Om Markus Johansson

Markus Johansson er uddannet fra HDK - Skole for Design og Håndværk i Göteborg 2011.

Hans tegnestue ligger i hjertet af Göteborg, hvor han skaber innovative løsninger inden for produkt- og møbeldesign, belysning, grafisk design og indretning. Markus samarbejder med både svenske og internationale designvirksomheder og har allerede opnået stor anerkendelse i branchen. Blandt hans mest roste værker er Nest-stolen, som er blevet en del af samlingen på MAD, Museum of Arts and Design, New York.