Pascal Hien

Pascal Hien dimmiterede fra UDK Berlin i 2014, hvor han blev tildelt et designstipendium ved Fabrica Research Center i Italien.

Pascals professionelle erfaring omfatter arbejde for Steelcase Inc. og Konstantin Grcic Design. I 2023 grundlagde han Pascal Hien Office for Design, som tilbyder ekspertise inden for industrielt design, udstillingsdesign og konceptuelt design. Med en ærlig, ansvarlig og reflekteret tilgang til design skaber Pascal Hien meningsfuldt design, der fokuserer mere på en holistisk tilgang fremfor de enkelte designprincipper.

Le Klint x Pascal Hien

Tidsløse designprincipper med fokus på lang levetid og nem montering kendetegner den fælles filosofi og vision, som Pascal Hien og Le Klint deler. Samarbejdet opstod efter Pascal mødte direktør, Kim Weckstrøm Jensen, og produktudvikler Sinja Svarrer Damkjær, på en messe i Køln og senere i vores butik og showrom i København under 3 Days of Design. Efter at have vendt tilbage til Berlin begyndte Pascal Hien at designe lamper med Le Klints ånd i tankerne.

Spot - Model 356

Spot skiller sig ud med sine enkle og holdbare materialer, der ikke skjuler noget. Lampens vipbare hoved med et håndtag giver den en markant karakter med en nyttig funktion. Spot kan stilles på et bord eller på gulvet, men kan også bruges som væglampe, da der medfølger et ekstra ophæng til Spot.

Citat Pascal Hien

"Ideen var at skabe en lampe, der kan bæres rundt i hjemmet. Det bløde træhåndtag understreger denne funktion. Det er et resultat af mine personlige erfaringer, hvor jeg har rejst meget og boet i flere lande og byer, hvilket har gjort, at jeg kun har haft de mest essentielle ting med mig. Men den primære inspiration er min kærlighed til baristakaffemaskiner (håndtag) og cykelkomponenter (klemme + metaltråd) i designet, hvilket understreger lampens agile og bærbare natur."

Designets kerneidé er at løfte lyskilden fra gulvet til en foretrukken højde ved hjælp af enkle materialer. En metalstang udgør lampens base, mens en aluminiumsklemme forbinder alle komponenter med en enkelt skrue og umbrakonøgle. Ved ikke at bruge batterier, men i stedet anvende et traditionelt kabel, har lampen en længere levetid. Lampeskærmen, lavet af holdbart plast, er modstandsdygtig over for utilsigtede tab. Desuden kan alle Spots komponenter udskiftes eller repareres.

Spot fåes i farverne sort, stål, grøn samt rød.

Materiale: Stål, plast og egetræ.
Størrelse: H: 38 cm, D: 18 cm, B: 20 cm.
Vejledende pris: DKK. 3.495,-

  • Sort med håndtag i røget eg
  • Silver med håndtag i lys eg
  • Spot som vægllampe
  • Olive Green med håndtag i lys eg
  • Oxide Red med håndtag i røget eg